Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Luonnonkosmetiikan käyttö ja tuotteen valmistajan vastuullisuus

Lisätty 18.02.2019

Luonnonkosmetiikaksi sanotaan tuotteita, mitkä eivät sisällä seuraavia yleisesti kosmetiikassa käytettyjä ainesosia; synteettiset öljyt, rasvat, väriaineet, silikonit, eläinrasvat tai proteiinit. Luonnonkosmetiikassa voidaan käyttää  esim. mehiläisvahaa tai lanoliinia, mitkä taas eivät sovellu vegaanista elämäntapaa noudattavalle. Varsinaiset eläinkokeet eivät ole sallittuja luonnonkosmetiikalle. Luonnonkosmetiikka ei kuormita ympäristöä valmistamisen aikana, eikä sinne joutuessaan. Geenimanipuloituja kasveja ei käytetä ja osa luonnonkosmetiikkatuotteista sisältävät nykyään pitkälti luomulaatuisia kasveja. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit asettavat tietyt rajat ainesosien pitoisuuksille. Sertifikaatteihin voi tutustua netissä mm pro luonnonkosmetiikan sivuilla. KIrjoitimme sertifikaateista aiemmin myös tänne blogiimme.

Lue kokonaan »

Ayurveda-kokonaisvaltaisesti hoitava elämän tiede

Lisätty 18.05.2018

Puhdas ravinto, jooga, kokonaisvaltainen hoitaminen, ayurveda ovat viime viime vuosien aikana olleet entistä enemmän esillä. Monelle on kuitenkin vielä epäselvää, mitä ayurveda oikeastaan on ja miksi siitä puhutaan enemmän ja enemmän.  Tämän kirjoituksen tarkoituksena onkin avata tuota termiä.

Lue kokonaan »

No poo- elämää ilman shampoota

Lisätty 14.01.2018

No poo- termi (eli ilman kakkaa) tulee siitä, kun halutaan keventää kemikaalikuormaa lopettamalla shampoon käyttö. Toinen syy on se, että  halutaan kokeilla paraneeko päänahan kunto tai hiusten laatu shampoon jättämisellä pois. Maailmalla on ollutkin aivan villitys tämä “uusi” tapa hoitaa hiuksia ja monet julkkiksetkin Hollywoodissa ovat julistaneet tätä ilosanomaa.

Lue kokonaan »

Vinkkejä talvi-ihon hoitoon

Lisätty 19.11.2017

Valon määrän vähentyminen, kuiva sisäilma, pakkaset ja puhaltava viima saavat ihon käyttäytymään eri tavalla.

Lue kokonaan »

Mikä ihmeen ekokosmetologi?

Lisätty 24.10.2017

 Siinä missä ekokampaaja-nimike alkaa olla jo monelle tuttu, ekokosmetologin toimenkuva on monelle vielä vähän kysymysmerkki. Tämän kirjoituksen myötä onkin tarkoitus selventää teille, mikä ekokosmetologi oikein on

Lue kokonaan »

Kasviperäiset tuotteet

Lisätty 16.10.2017

Nykypäivänä on melko helppo saada tuotteita mitkä ovat kasviperäisiä, tästä takuuna toimivat ekosertifikaatit.

Lue kokonaan »

Mikä on ekokampaaja?

Lisätty 09.09.2017

Piparminttu Lahti:

Piparminttu Helsinki: