Piparminttu
Luonnonmukaista hiustenhoitoa
 

Tietoa meistä


Piparmintun periaatteena on huomioida liiketoiminnan mahdollisimman pieni kuormitus ympäristölle. Liikkeessä työskentelee koulutettuja ekokampaajia, jotka ovat tietoisia kosmetiikassa yleisimmin käytettävien ainesosien haittavaikutuksista ympäristölle ja ihmiselle.  Olemme tehneet liiketoiminnassa valinnan, ettemme tee lainkaan ns. perinteisiä kampaamokäsittelyjä, kuten permanentteja tai synteettisiä värjäyskäsittelyitä hiuksille. Käytämme pelkästään ekosertifioituja luon­non­kos­me­tiik­ka­tuot­tei­ta tai sellaisiksi luokiteltavia tuotteita. Suosimme kiertotaloutta käyttämällä kierrätettyjä kalusteita ja tavaroita sekä lajittelemme säntillisesti.  Keräämme hiusjätteen ja lahjoitamme sen Hiukka hyvä-projektiin. Käytämme vihreää energiaa, emmekä turhaan kuluta sitä. Jos toiminnassa on vain mahdollista valita ympäristöä säästävämpi tapa, valitsemme sen. Hiusten raidoituksissa pesemme lappuja ja käytämme uudestaan. Foliota emme käytä lainkaan. Siivous- ja pesuaineet ovat ekologisia. Kasvivärit ovat biohajoavia, mutta niitä tuodaan mm. lähi-idästä. Kompensoimme päästöjämme lahjoittamalla vuosittain rahaa erilaisiin projekteihin tai järjestöille mm. puiden istutukseen tai itämeren pelastamiseen . Saimme vuonna 2016 Vuoden ympäristötekijä-tittelin Lahden kaupungin ym­pä­ris­tö­toi­mia­lal­ta. Kodittomien  eläinten järjestöt ovat olleet vuosien saatossa myös lahjoituskohteemme.  Eettisyys toiminnassamme on yksi osa kestävää kehitystä. Suosimme tuotteita, joiden taustalla on esimerkiksi Fair trade-organisaatio tai naisten työllisyyttä edistäviä toimia. Valikoimistamme löydät aina myös kotimaisen vaihtoehdon, tällöin myös päästöt kuljetuksissa ovat pienemmät.
Kesällä 2020 Piparminttu oli osana Hamkin Kestävän kehityksen opiskelijoiden projektia, siitä saimme vinkkejä vielä kestävämpään liiketoimintaan.
Piparminttu toimi euroopan ym­pä­ris­tö­pää­kau­pun­ki 2021 Lahden yhteistyökumppanina sekä olemme käyneet läpi Osta vastuullisesti-kuratoinnin.


Piparminttu aloitti toimintansa v. 2013 Lahdessa (toiminta päättyi v 2021)   ja Helsingissä avattiin liike v.  2018


Minttu

Koulutettu ekokampaaja, omistaja


Niina                            

Koulutettu ekokampaaja   


Lisäksi kanssamme työskentelee ajoittain reippaita parturi-kampaajaopiskelijoita, joiden palvelut ovat listahinnoistamme -50%